Přeskočit na hlavní obsah

Lovely CARROT CAKE

Dnes trošku z jiného soudku, ale rozhodně něco, co stojí za zmíňku!

Miluju carrot cake! Vyzkoušela jsem spousty receptů, ale jen ten od MY COOKING DIARY je ten, který mi vyhovuje absolutně nejvíce.

Pojďme si recept rozebrat.
Podle MY COOKING DIARY

  • Co se týká mrkve, kupuji většinou tu v plastovém balení (1kg ji tam myslím je) nebo si po kusech vyberu. Ne s natí.
  • Mouku používám klasicky polohrubou, ale dort je pak poněkud těžsí. Pravda je, že z celozrnné jsem ho ještě nezkoušela.
  • Třtinový cukr je něco, na co, zvlášť při pečení tohohle dortu, nedám dopustit! S klasickým bílým cukrem je dort příšerně sladký. S třtinovým cukrem nemám žádný problém a i korpus je díky němu více hnědší.
  • Vanilkový lusk nedávám, když se mi zachce, tak přidám vanilkový cukr, ale spíše nedávám ani jedno.
  • Prášek do pečiva dávám, podle zkušeností, zásadně celý. Jinak mi korpus vylítne jen málo.

POSTUP - part 1
Zapnula jsem troubu na 180°C, cca. 
Dala jsem do kuchyňského robota vejce s cukrem a olejem. V druhé míse jsem smíchala všechno sypké. Postupně jsem po lžících přidávala sypkou směs do tekuté. Nakonec jsem přidala nastrouhanou mrkev na jemno a na hrubo nastrouhané ořechy. Mám ráda, když jsou v dortu cítit kusy ořechů. 
Korpus jsem dala do formy 10 cm vysoké. Spodek jsem vyložila pečícím papírem a boky nechala tak, jak jsou. Korpus se na to zlehka nalepí a vy si ho po upečení pak krásně rovně odříznete. Pečení se ned odhadnout. Já jsem dnes pekla korpus cca 80 minut, ale záleží na druhu horkovzdušné trouby atd.
Po upečení jsem korpus nechala vychladnout nejdříve ve formě, poté, co z lehka vychladl, tak jsem ho rozřízla a nechala vychladnout úplně.
Mezi chlazením korpusu jsem si udělala náplň.

Podle MY COOKING DIARY
  • Pužívám na půl MASCARPONE a na půl TVAROH. Nedoporučuji tučný, spíše odtučněný.
  • Moučkový cukr...jsem tam zapomněla dát. Ups
  • Limetku doporučuji spíše, než citron. Každopádně je to nutnost, protože bez ní je krém tužší a nevýrazný
POSTUP - part 2
Všechno tohle smíchám dohromady. Když je korpus vychladlý, promažu ho. Vršek korpusu pomažu krémem také (takže si nechte něco i na vršek!) a tím i dodělám tvar. Takový fígl je nechat na formě při první třetině pečení alobal, aby byl korpus stejně rovný, ale mě to přijde zbytečné, takže alobal nedávám. Poté nechám do druhého dne zatuhnout a uležet a tramtadadá, je hotovo.

Je fajn ještě dort ozdobit. Doporučuji zasypat z lehka ořechy nebo přidat trošku marcipánu. 


S tímhle receptem nelze se nepochlubit a neposlat ho dál. Opravdu všem doporučuji.


Silvie


Komentáře

  1. Celkem se to zdá snadný :) Výsledek na obrázku na opravdu famózní :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DIY: Oprava zničených stínů – bez alkoholu

Ahoj, před nějakou dobou jsem na Instagramu zveřejnila fotku dokazující moji šikovnost – rozbité stíny, které mi samozřejmě úplně samy spadly na zem. Znáte to – něco držíte, pohodička a najednou zničehonic vám to prostě vyklouzne z ruky…klasika -.- A jelikož mi bylo mých nově nabytých stínů (ano, koupila jsem si je ten den :D) líto a nechtěla jsem je vyhodit, rozhodla jsem se, že si je opravím. Tak jsem zkoukla pár videí na opravu stínů / pudrových produktů a plná nadšení jsem šla hledat do špajzu alkohol, který byl potřeba k opravě. No jo, jenže mi žádný neměli -.- a co teď, že jo? Pátrala jsem i po jiném návodu, ale zase tolik jich nebylo. Až jsem nakonec objevila verzi bez alkoholu. O tom, jak jsem postupovala při opravě se dozvíte víc v následujícím mini foto návodu 😊 . Takže budeme potřebovat: - rozbité stíny nebo jiný pudrový produkt jako třeba tvářenku nebo pudr - trochu vody - párátko nebo něco čím stíny rozmělníte - kapesníček - něco čím mokré stíny u

Z neexistujícího deníku aneb den se mnou

Na úvod bych chtěla říci, že dnešní článek bude poněkud jiný - zvláštní. Jiný bude minimálně v tom, že pojednává o celém mém dni, takže dnešní článek je dejme tomu, jako vytržená stránka z mého neexistujícího deníku. Tak jo, nevím, jak se to stalo, ale mám příšerně přemýšlivou náladu, což rozhodě nepovažuji za skvělou věc. Právě jsem přišla do školy a už jen to slovo ŠKOLA je frustrující. Ale co to povídám, většina vyučujících nám říká, že "nejezdíme do ŠKOLY", ale jezdíme na UNIVERZITU nebo FAKULTU, ale to mi přijde snad ještě horší. Tento, rádoby článek, píšu v osm hodin ráno a píšu si ho ručně. Do sešitu. Do sešitu, který měl původně sloužit, jako sešit na výpisky. Ale nějak to nedopadlo. Něco málo jsem si do něj napsala první semestr, ale teď, ve druhém semestru, obohacuji můj sešit něčím, čemu říkám bohatě nanicovaté kresby všeho druhu. Mluvím tedy konkrétně o měsíci, hvězdách, květinách, vánočním stromku s dárky (ano, teď v květnu), apod.. Právě sedím venku na k