Přeskočit na hlavní obsah

Zpátky na zem

Nechtěla jsem si to úplně připustit, ale měla jsem ve spoustě věcech docela kliku. 
Chci dnes mluvit ale o škole, a o tom, jak moje "klikaření" skončilo.
Od základky po střední jsem měla ve všem fakt docela kliku, kolikrát bych i řekla, že jsem si to ani nezasloužila, ale prostě mi to tak nějak vyšlo. Už nebudu rozebírat konkrétní případy, protože babrat se v tom nemá smysl.
Na střední jsem měla šílený problém s matematikou, účetnictvím a s fyzikou - tyhle předměty mě absolutně minuly, neviděla jsem v nich žádnou logiku a nešlo se je naučit nějak nazpaměť, protože vyžadovaly opravdu pochopení. Byla jsem přesvědčená o tom, že jsem ztracený případ, ale pak mi po dvou letech odpadla fyzika, takže mi spadlo jedno břímě (nebudu vám lhát, ale párkrát jsem to měla fakt nahnuté). Jenže jsem měla pořád matiku a účto. V matice jsem si občas škrtla, stejně tak, jako v účetnictví, ale porozumění na nule. Nakonec to všechno dopadlo tak, že jsem odmaturovala. Úplně jsem vynechala tu část, že právě z těchto tří předmětů jsem dostávala permanentní napomínání - ze začátku tedy mamka, protože jsem ještě nebyla plnoletá, ale pak už já, takže jsem rozhodně nikdy nepatřila k jedničkářům.

Pak jsem se dostala na Karlovku. Štěstí? Klika? Náhoda?

Když jsem nastoupila na vysokou, tak najednou všechny moje naděje vyhasly, ale dala jsem se do kupy a začalo to jít. Začalo zkouškové a opět naděje nikde. Ústní napoprvé - paráda. Jenže jsem také zjistila, jaké to je neudělat nějaký předmět (předměty) na poprvé nebo je neudělat vůbec.
Je to úplně stejné, jako tahle fotka: někdo vám dá růži, kterou milujete, ale ta nejdnou vzplane a vy nevíte, co máte dělat. Hodíte ji na zem, když pod sebou máte slámu nebo se ji budete snažit udržet zuby nehty a třeba si ji podaří zachránit?
Tak přesně takhle jsem přemýšlela nad tím, když jsem neúspěšně napsala poslední opravu předmětu, o kterém jsem věděla, že mi nejde. Přemýšlela jsem, jestli se na studium vykašlat nebo jít dál a vyzkoušet to ještě. Nakonec to není jedinný předmět, který jsem neudělala, a přes to jsem se rozhodla to vyzkoušet ještě dál. Nejsem sice pevně přesvědčená o tom, že je vysoká škola zrovna to pravé pro mě, ale dám tomu čas a uvidím.

Takže tímhle jsem vám chtěla říct, že to, že jste celý život klikař nebo člověk, kterému se náhodou podaří spousta věcí, neznamená, že to tak zůstane napořád. Já jsem si ničím naštěstí nebyla nikdy většinou jistá, takže to pro mě sice byl šok, ale ne tak velký, jako kdybych si vším byla jistá a byla bych přesvědčená, že mi všechno vyjde.

Je to pro mě zase něco jiného, tak jsem zvědavá, jak to bude dál. Každopádně bych vám chtěla říct ještě poslední věc, a to: neusněte na vavřínech, pak se vám to může pěkně vymstít.

Silvie

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lovely CARROT CAKE

Dnes trošku z jiného soudku, ale rozhodně něco, co stojí za zmíňku! Miluju carrot cake! Vyzkoušela jsem spousty receptů, ale jen ten od MY COOKING DIARY je ten, který mi vyhovuje absolutně nejvíce. Pojďme si recept rozebrat. Podle MY COOKING DIARY Co se týká mrkve , kupuji většinou tu v plastovém balení (1kg ji tam myslím je) nebo si po kusech vyberu. Ne s natí. Mouku používám klasicky polohrubou, ale dort je pak poněkud těžsí. Pravda je, že z celozrnné jsem ho ještě nezkoušela. Třtinový cukr je něco, na co, zvlášť při pečení tohohle dortu, nedám dopustit! S klasickým bílým cukrem je dort příšerně sladký. S třtinovým cukrem nemám žádný problém a i korpus je díky němu více hnědší. Vanilkový lusk nedávám, když se mi zachce, tak přidám vanilkový cukr, ale spíše nedávám ani jedno. Prášek do pečiva dávám, podle zkušeností, zásadně celý. Jinak mi korpus vylítne jen málo. POSTUP - part 1 Zapnula jsem troubu na 180°C, cca.  Dala jsem do kuchyňského robota v

Z neexistujícího deníku aneb den se mnou

Na úvod bych chtěla říci, že dnešní článek bude poněkud jiný - zvláštní. Jiný bude minimálně v tom, že pojednává o celém mém dni, takže dnešní článek je dejme tomu, jako vytržená stránka z mého neexistujícího deníku. Tak jo, nevím, jak se to stalo, ale mám příšerně přemýšlivou náladu, což rozhodě nepovažuji za skvělou věc. Právě jsem přišla do školy a už jen to slovo ŠKOLA je frustrující. Ale co to povídám, většina vyučujících nám říká, že "nejezdíme do ŠKOLY", ale jezdíme na UNIVERZITU nebo FAKULTU, ale to mi přijde snad ještě horší. Tento, rádoby článek, píšu v osm hodin ráno a píšu si ho ručně. Do sešitu. Do sešitu, který měl původně sloužit, jako sešit na výpisky. Ale nějak to nedopadlo. Něco málo jsem si do něj napsala první semestr, ale teď, ve druhém semestru, obohacuji můj sešit něčím, čemu říkám bohatě nanicovaté kresby všeho druhu. Mluvím tedy konkrétně o měsíci, hvězdách, květinách, vánočním stromku s dárky (ano, teď v květnu), apod.. Právě sedím venku na k

How to clean beauty blender

Nekupuju si žádná speciální čistidla, takže si štětce a beauty blendry čistím doma. Dneska vám ukážu, jak si já čistím beauty blendery. Jenom ještě taková poznámka: všechny beauty blendery mám z AliExpressu, takže nejsou originální.  STEP 1 První věcí, kterou potřebujete je váš špinavý beauty blender. Já jsem si vzala rovnou všechny tři.  Hygiena beauty blenderů je hodně důležitá, protože jestli máte občas sem tam akné a snažíte se ho zamaskovat a zároveň se vašeho pupínku dotýkáte beauty blenderem (což asi jo), tak si zároveň akné roznášíte po celém obličeji, takže se pak nemůžete divit tomu, že máte další pupínky. Taky jsem z téhle informace byla trošku v šoku, ale logiku to má. STEP 2 Beauty blender si pořádně namočte v čisté teplé vodě. Co se teploty vody týká, tak by měla být tak teplá, jako voda, ve které byste se koupali. STEP 3   Vezměte si buď olivový nebo kokosový olej (dělám to na střídačku s oběma) a svůj beauty blender tak jako "promasírujte&